17 Mayıs 2012 Perşembe

Polisi şehit eden öğrenci yargılanıyor

Adana'da radar uygulaması sırasında trafik polisine çarparak ölümüne neden olan üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

01 Şubat 2012 Çarşamba 14:01
Polisi şehit eden öğrenci yargılanıyor

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, trafik polisi Recep Önder'e (49) otomobiliyle çarpıp ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık Rabia Rana Çelik (23) ile Recep Önder'in yakınları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, Çelik hakkında ''olası kasıtla insan öldürme'' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istedi.

Rabia Rana Çelik, duruşmada ağlayarak verdiği ifadede, kazayı bilinçli gerçekleştirmediğini belirterek, Önder'in yakınlarından özür diledi.

Okula geç kaldığı için acele ettiğini belirten Çelik, ''Radar aracını son anda fark ettim. Kısa süre sonra yolun dubalarla daraltıldığını gördüm. Hızımı azalttım ancak polisler 'dur' işareti yapmadı. Şerit değiştirmeme ve selektör yapmama karşın polis elini kaldırarak önüme atladı ve paniğe kapıldım, bu sırada kaza gerçekleşti. Kaza anında hızım 60 kilometreden fazla değildi. Ben bir anneyim. Böyle bir olay yaşadığım ve yaşattığım için çok üzgünüm'' diye konuştu.

Kaza yapan otomobilde bulunan ve kazayı hafif yaralı atlatan Yağmur Çinçik, arkadaşından şikayetçi olmadığını ve ifadesinin doğru olduğunu söyledi.

Şehit polisin eşi Meliha Önder ise Çelik'ten şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını istediğini ifade etti.

Meliha Önder'in avukatı da sanığın 117 kilometre hızla radara girdiğini, dubaları görmesine rağmen hızını azaltmadığını ve şehit polise çarptığını söyledi.

Mahkeme başkanı, Çelik'in avukatlarının kefaletle tahliye talebinin reddine ve kaza yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, 28 Ekim 2011'de, Özel Çağ Üniversitesi İşletme Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olan evli ve 1 çocuk annesi Rabia Rana Çelik'in, arkadaşları Ayşe Özülkü Haklıkul ve Yağmur Çinçik'in de bulunduğu 01 ARU 60 plakalı otomobille okula yetişmek için D-400 karayolunda aşırı hız yaptığı belirtiliyor. Radara yakalandığını fark eden ve ileride trafik polislerinin radara yakalanan araçları durdurduğunu gören Çelik'in yola devam etmek istediği, gelen otomobilin yavaşlamadığını gören trafik polisi Recep Önder'in otomobili durdurmak için ellerini kaldırdığı kaydedilen iddianamede, bu sırada paniğe kapılarak fren yerine gaza basan Çelik'in Önder'e çarptığı, yaralanan Önder'in hastanede yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Cumhurbaşkanımıza sorulmasını istediğiniz konu ne olmalı ?

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV