17 Mayıs 2012 Perşembe

Apple çalışanlarına sahte projeler

Çıkaracakları ürünlerle ilgili ketum tutumuyla tanıdığımız Apple'ın sırrı ortaya çıktı. Çalışanlarının güvenini sahte projelerle deneyen Apple, güvenilir çalışanlarla devam ediyor.

01 Şubat 2012 Çarşamba 14:11
Apple çalışanlarına sahte projeler

Piyasaya çıkacak yeni bir teknolojik ürün ile ilgili bilgi ve görsellerin sızması son derece alıştığımız bir durum. Ancak söz konusu Apple olunca çıkacak ürünle ilgili bilgileri önceden almak pek de mümkün olmuyor.

Ketumluğu ile nam salan Apple'ın bu başarısının arkasındaki sır, ortaya çıktı. Steve Jobs'un da son derece önem verdiği bir konu olan gizlilik için Apple, yeni çalışanlarını sahte projelerde çalıştırıyormuş.

Eski bir Apple çalışanı olan Adam Lashinsky'nin "Inside Apple" adlı kitabında bahsettiği konu ile ilgili LinkedIn'e açıklamalarda bulundu.

Apple'da çalışan bir uzman mühendis ile yaptığı görüşmeler sonucunda mühendisin 9 ay boyunca sahte projelerde çalıştığının ortaya çıktığını açıklayan Lashinsky, bu uygulamanın Apple'ın gizliliğini sağlayan önemli noktalardan birisi olduğunu vurguladı.

Çalıştıkları sahte projelerle ilgili bilgi sızdıran mühendislerle yollarını ayıran Apple'ın bu testini geçen mühendisler ise gizli kalması gereken ve gerçek projelerdeki yerini alabiliyor.


Haber Kaynağı : Haber7.com

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Cumhurbaşkanımıza sorulmasını istediğiniz konu ne olmalı ?

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV