01 Kasım 2014 Cumartesi

Genel Kültür Soruları 2014 KPSS Genel Yetenek Soruları ve Cevapları

2013 Kpss Genel Yetenek soruları Genel Kültür Soruları ve cevap anahtarı MEB Genel Kültür Soru cevapları 2014 kpss sınavı soruları

05 Kasım 2013 Salı 21:17
Genel Kültür Soruları 2014 KPSS Genel Yetenek Soruları ve Cevapları

2013 Kpss Genel Yetenek soruları Genel Kültür Soruları ve cevap anahtarı MEB Genel Kültür Soru cevapları 2014 kpss sınavı soruları

2014 KPSS Genel Kültür Soruları ,  Çözümleri ve Detaylı Analizleri sizler için yayınlandı.
Bu çalışmada her bir alanın genel olarak değerlendirilmesi, konulara ve kavramlara göre soru dağılımları tablosu, soruların açıklamalı çözümleri ve analizleri yer almaktadır.
 
Adaylara faydalı olacağına inanıyoruz.

Genel Kültür Soruları
Soru 1 : Cumhurbaşkanı kaç yılda bir seçilir?
Cevap : 7
Soru 2 : ‘ Türk Devleti bir Cumhuriyettir.’ ifadesi anayasamızın kaçıncı maddesidir?
Cevap : 1
Soru 3 : Cumhurbaşkanı kim tarafından seçilir ?
Cevap : TBMM
 Soru 4 : İlk Türkçe sözlük hangisidir?
Cevap : Divan-ı Lugat-it Türk
Soru 5 : Maddi ve manevi açılardan ulus ve ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutma                  alışkanlığına ne ad verilir?
Cevap : Milliyetçilik
 Soru 6 : Bir akarsuyun belirli bir sürede taşıdığı su miktarına ne ad verilir ?
Cevap : Debi
 Soru 7 :Ülkemiz Avrupa Birliğine tam üyelik müzakerelerine hangi yılda başlamıştır ? 
Cevap : 2005

Soru 8 : Ticari yada sanayi bir kuruluşu tanıtmak  veya herhangi bir malın satışını arttırmak amacıyla kullanılan çeşitli yolların genel adına ne denir ?
Cevap : Reklam
Soru 9 : Pusulada ( N ) harfi hangi yönü ifade eder ?
Cevap : Kuzey
Soru 10 : Maddenin ölçülemeyen özelliği hangisidir ?
Cevap   : Koku
Soru 11 : Çocuk hakları günü hangi tarihte kutlanmaktadır ?
Cevap   : 20 Kasim
Soru 12 : 2007 yılında Avrupa Birliğine giren ülkeler hangileridir ?
Cevap   : Bulgaristan – Romanya
Soru 13 : Notada durak işareti hangisidir ?
Cevap   : Es
Soru 14 : Türkçe hangi dil grubuna girmektedir ?
Cevap   :  Ural – Altay
 Soru 15 : Müzik ezgileri yazılırken sesleri gösteren işaretlere ne ad verilir ?
Cevap   : Nota

Soru 16 : Avrupa Birliğini iki kez halk oylamasiyla reddeden ülke hangisidir ?
Cevap   : Norveç
 
Soru 17 : UNICEF nedir ?
Cevap   : Birleşmiş Milletler Çocukları Koruma Vakfı

Soru 18 : Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan ilk ülke hangisidir ?
Cevap   : Türkiye

Soru 19 : Daha önce aynı şartlar altında yapılmış olan aynı türden bir spor başarısının sonucunu aşan ve bununla ilgili resmi makamlar tarafından da kabul edilmiş spor derecesine ne ad verilir ?
Cevap   : Rekor
Soru 20 : Avrupa Birliğinin başkenti neresidir?
Cevap   : Brüksel
Soru 21: Hayvanlari koruma günü hangi gündür ?
Cevap  : 4 Eylül

soru 22 : İstiklal Marşımızın bestecisi kimdir?
Cevap   : Osman Zeki Üngör

Soru 23 : Telefonu kim icat etmiştir ?
Cevap   : Alexander Graham Bell

Soru 24 : İnternet üzerinde en fazla kullanılan arama motoru hangisidir ?
Cevap   : Google
Soru 25 : Türkiye’nin en yüksek dağı hangisidir ?
Cevap   : Ağrı dağı

Soru 26 : Eurovision ‘da Türkiyeye birincilik getiren sanatçımız kimdir ?
Cevap   : Sertab Erener
Soru 27 : Türkiyenin en büyük gölünün adı nedir ?

Cevap   : Van Gölü
soru 28 : Türkiye erozyonla mücadele,ağaçlandirma ve doğal varlıkları koruma vakfının kısa adı nedir ?
Cevap   : TEMA
 Soru 29 : Pisagor teoremi hangi bilim dalıyla ilgilidir ?
Cevap   : Matematik
Soru 30 : Nötron  sayısı farklı proton sayısı aynı olan atomlara ne denir ?
Cevap   : İzotop

Soru 31 : ‘İnce Memed’ adli eserin sahibi kimdir ?
Cevap  : Yaşar Kemal

Soru 32 : Gayda nedir ?
Cevap   : Müzik  aleti
 
Soru 33 : Türkiye sınırları içindeki en uzun nehir  hangisidir ?

cevap   : Kızılırmak
 
Soru 34 : Osmanlı imparatorluğunda ilk halife kimdir ?
Cevap   : Yavuz Sultan Selim
Soru 35 : En geniş ormanlık alana sahip bölgemiz hangisidir ?

Cevap   : Karadeniz Bölgesi

Soru  36 : Telgrafta hangi alfabe kullanılır ?
cevap    : Mors Alfabesi
 
Soru 37 : NBA ‘ de oynayan ve All Star’a seçilen türk basketbolcumuz kimdir ?

Cevap   : Mehmet Okur
Soru 38 : Mimar Sinanın ‘ustalık  eserim’  diye nitelendirdiği cami hangisidir ?
Cevap   : Selimiye Cami
Soru 39 : Mimar Sinanın ‘kalfalık eserim ‘ diye nitelendirdiği cami hangisidir ?
Cevap   : Süleymaniye Cami

Soru 40 : FIFA Dünya kupasını hangi ülke almıştır ?
Cevap   : İtalya
Soru 41 : Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti neresidir ?
Cevap   : Abu Dabi 
Soru 42 : En genç bilim adamı ünvanını elinde tutan türk bilim adamı kimdir ?
Cevap   : Oktay Sinanoğlu

Soru 43 : Dünyanın en büyük adasının adı nedir ?
Cevap   : Grönland
Soru 44 : Türkiyede bir tek Erzurumda çıkarılan madenin adı nedir ?
Cevap   : Oltu Taşı
Soru 45 : Bugün bile adına tıp yemini edilen İspanyol tıp bilgini kimdir ?
Cevap   : Hipokrat

soru 46 : Türkiyenin sınırları dışında türk bayrağının dalgalandığı ve Türk askerlerinin nöbet tuttuğu yer neresidir ?
Cevap   : Caber Kalesi

Soru 47 : Din kurallarına göre idare edilen yönetim biçimi hangisidir ?
cevap   : Teokrasi

Soru 48 : İlk Türk denizci kimdir ?
Cevap   : Çaka Bey
Soru 49 : İlk kez hangi türk şair şiirlerinde sevgililerinin adını kullanmıştır ?
Cevap   : Karacaoğlan
Soru 50 :  Azerbeycan’ın başkenti neresidir?
Cevap   : Bakü
Soru 51 :  Peygamberler, din büyükleri ve devlet adamları gibi önemli şahsiyetlerin hayatlarını anlatan kitaplara verilen genel ad nedir?
Cevap   : Siyer
 soru 52 : İlk yerli tiyatro eseri kime aittir?
Cevap   : Şinasi
Soru 53 : Edebiyatımızda ilk çocuk şiirleri yazan ve bu şiirleri “ Şermin “ adlı şiir kitabında bir araya getiren şairimiz kimdir?

Cevap   : Tevfik Fikret
Soru 54 : Türk sinemasında “sultan” lakabıyla anılan aktris kimdir?
Cevap   : Türkan Şoray
Soru 55 : Elektrik akımı ölçü birimi?
Cevap   : Amper
Soru 56 : Anayasanın ilk maddesi içeriği neyle ilgili
Cevap   : Devletin şekli

Soru 57 : Fransa’da siyasal taşlama oyunu olarak bilinen oyunun adı nedir?
Cevap   : Soti

Soru 58 : Sisler Bulvarı, Ben Sana Mecburum adlı şiirlerin şairi kimdir?
Cevap   :   Atilla İlhan
Soru 59 : Cennet-cehennem mağaraları hangi ilimizdedir?
Cevap   : Mersin
soru 60 : Manisa’nın Spil dağında bulunan “ağlayan kaya “anlamına gelen kayanın mitolojik adı nedir?
cevap   : Niobe
Soru 61 : Ege’nin incisi İzmir’imizin eski adı nedir?
Cevap   : Smyrna ( Simirna)
Soru 62 : Tarihi Aspendos Tiyatrosu hangi ilimizdedir?
Cevap   : Antalya
Soru 63 : Türk futbol tarihinin en çok gol atan futbolcusu kimdir?
Cevap   : Hakan Şükür
Soru 64 : Hangi sporcumuz futbol dalında altın ayakkabı almıştır?
Cevap   : Tanju Çolak
Soru 65 : 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları hangi ilimizde yapılacaktır?
Cevap   : Erzurum
 Soru 66 : Fransa cumhurbaşkanı kimdir?
Cevap   : Nikolas Sarkozy
Soru 67 : Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen ortak birimi olan Euro’yu kabul etmeyen ve kendi para birimini kullanan ülke hangisidir?

Cevap   : İngiltere
Soru 68 : Yaprak Dökümü adlı romanın yazarı kimdir?

Cevap   : Reşat Nuri Güntekin
Soru 69 : Nobel edebiyat ödülünü kazanan ilk Türk yazarımız kimdir?

Cevap   : Orhan Pamuk
Soru 70 : Yakın zamanda filmi yapılan Karagöz-Hacivat adlı filmde “Karagöz” rolünü başarıyla oynayan dünyaca ünlü aktörümüz kimdir?
Cevap   : Haluk Bilginer
Soru 71 : Türklerin bilinen ilk alfabesi nedir?

Cevap   : Göktürk alfabesi

Soru 72 : Uygurlara ait Türk destanının adı nedir?

Cevap   : Türeyiş destanı

Soru 73 : Onuncu cumhurbaşkanımızın adı nedir?

Cevap   : Ahmet Necdet Sezer

Soru 74 : İnce Memed adlı eserin yazarı kimdir?

Cevap   : Yaşar Kemal

Soru 75 : Kurtuluş Savaşımızı doğrudan işleyen ilk roman nedir?

Cevap   : Ateşten Gömlek

Soru 76 : GAP Projesi'nin en önemli barajlarından olan Birecik Barajı, 2000 yılında su toplamaya basladi ve 2500 yıllık antik kentin beste biri sulara gömüldü. Bu antik kentin adı nedir?

Cevap   : Zeugma ( Belkıs Köyü )

Soru 77 : Divan-ı Lügat’it Türk adlı eserin yazarı kimdir?

Cevap   : Kaşgarlı Mahmud
Soru 78 : Cannes Film Festivali'nde "Yaşamın Kıyısında" filmiyle 27 Mayıs 2007'de en iyi senaryo ödülünü kazanan senarist-yönetmenimiz kimdir?

Cevap   : Fatih AKIn

Soru 79 : Çok partili rejim hangi tarihten itibaren gerçekleşmiştir?

Cevap   : 1945
Soru 80 : Kendi çocukları olmasına rağmen farklı ırklardan 3 çocuğu evlatlık edinen dünyaca ünlü  sinema sanatçısı çift kimdir?

Cevap   : Bradd Pitt-Angelina julie

Soru 81 : Çokeşli evliliğin sosyolojideki adı nedir?

Cevap   : Poligami
Soru 82 : İstiklal Marşı’nın bestecisi kimdir?

Cevap   : Osman Zeki Üngön

Soru 83 : Kitab-ı Bahriye adlı eseri ve yaptığı haritalarla ünlü denizci kimdir?

Cevap   : Piri Reis

Soru 84 : Himalayarda bulunan ve dünyanın en yüksek noktasını oluşturan doruğun adı nedir?

Cevap   : Everest 

Soru 85 : Dünyanın en derin gölü hangi göldür?

Cevap   : Baykal Gölü (Asya’da)

Soru 86 : Daha çok “Monalisa “ tablosuyla tanınan ressam fakat aynı zamanda mucit, mühendis, heykeltıraş olan ve resim alanındaki çalışmalarını “insan vücudunun oranları” hakkındaki sağlık çalışmalarına da ışık tutması için kullanan dünyaca ünlü sanatçı-bilim adamı kimdir?

Cevap   : Leonardo da vinci 

Soru 87 :  Hacı Bektaş Şenlikleri hangi ilimizde yapılmaktadır?

Cevap   : Nevşehir
Soru 88 : UNESCO 2007 yılını O’nun yılı ilan etti. Mesnevileriyle tanınan bu ünlü tasavvufçumuz kimdir?

Cevap   : Mevlana
Soru 89 : Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek yapının adı nedir?

Cevap   : Çin Seddi
Soru 90 : 2007 yılında 4 dalda birden “Oscar ödülü” kazanan filmin adı nedir*

Cevap   : Köstebek( departed)
Soru 91 : Türkiye’de yaşanan her ekonomik krizin ardından olduğu gibi 21 Şubat 2001 ekonomik krizinde de belli koşullarla Türkiye’ye orta ve uzun vadede kredi sağlayan uluslar arası kuruluşun adı nedir?

Cevap   : IMF
Soru 92 : Osmanlı mimarisi XV. ve XVI. Yüzyıllarda zirveye ulaşır. Bu dönemde Kanuni adına Süleymaniye Camii, Mostar Köprüsü ve Şehzade Camii gibi önemli eserler veren Osmanlı mimarı kimdir?

Cevap   : Mimar Sinan

Soru 93 : Futbolda büyük başarı göstererek 2000 yılında UEFA ve Süper Kupayı alan futbol takımımızın adı nedir?

Cevap   : Galatasaray
Soru 94 : Şair, roman ve öykü yazarıdır. Özellikle “Hababam Sınıfı” romanıyla tanınan bu yazarımız kimdir?

Cevap   : Rıfat Ilgaz

Soru 95 : “ Dostlar Beni Hatırlasın, Kara Toprak, Uzun İnce Bir Yoldayım “ gibi daha birçok şiiriyle tanınan ünlü halk ozanımız kimdir?

Cevap   : Âşık Veysel 

Soru 96 : Atatürk’ü 1919 yılında İstanbul’dan Samsun’a götüren geminin adı nedir?

Cevap   : Bandırma Vapuru ( Bandırma Gemisi )

Soru 97 : 2007 yılında yapılan 11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazanan milli atletimizin adı nedir?

Cevap   : Elvan Abeylegesse

Soru 98 : Bu yıl 726'ncısı düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri hangi ilimizde yapılmaktadır?

Cevap   : Bilecik

Soru 99 : Şu zamana kadar gelmiş geçmiş şüphesiz en önemli tenor olarak nitelendirilen 2007 yılında ölen, ünlü İtalyan tenorun adı nedir?

Cevap   : Luciano Pavarotti
Soru 100 : 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti ve Eurovision birincisi oldu. Bu sanatçımız kimdir?

Cevap   : Sertab Erener
Soru 101)Dünyamızda iklimlerin değişmesiyle kendi gösteren sorunun genel adı nedir?

Cevap 101:Küresel ısınma

Soru 102)Dünyada özellikle felçli hastalar başta olmak üzere birçok rahatsızlığa umut ışığı olan, organların kendini yenileyebileceği yolunda önemli adımlar atılan, bilimsel çalışmaları halen devam eden bilimsel çalışma nedir?

Cevap 102: Kök hücre çalışmaları

 Soru 103)2006 yılında gösterime girerek Oskar aday adayı olarak gösterilen Türk Filminin adı nedir?

Cevap 103: Dondurmam Gaymak

Soru 104)Her hangi bir spor karşılaşmasında spor ahlakına uygun davranan kişilere verilen ödülün adı nedir?

Cevap 104: Fair play

Soru 105)Türkiye Cumhuriyeti’nin şu ana kadar kaç cumhurbaşkanı olmuştur?

Cevap 105:11 (On bir)

Soru 106)Türkiye Birinci Futbol Ligi’nde en fazla gol atan oyuncu kimdir?

 Cevap 106: Hakan Şükür

Soru 107)2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır?

Cevap 107:İspanya 

Soru 108)Piri Reis’in eserinin adı nedir?

Cevap:Kitab-ı Bahriye

Soru 109)Osmanlı Devleti’nde devlet memurlarının pantolon ve fes giyme zorunluluğunu hangi padişah getirmiştir?

Cevap: II.Mahmut  

Soru 110)Ülkemizde kadınlara milletvekili olabilme hakkı hangi yılda verilmiştir?

Cevap:1934

 Soru 111) Musul hangi antlaşmayla Irak’a bırakılmıştır?

Cevap: Ankara Antlaşması (1926)

Soru 112)Avrupa üyesi olduğu halde Avro yerine kendi para birimini kullanmaya devam eden ülke hangisidir?

Cevap: İngiltere  

Soru 113)Selçuklularda toprakların gelirlerine göre ayrılmasına ne ad verilir?

Cevap:İkta

Soru 114)TBMM kararıyla 1 Ocak 2005 tarihinde Türk Lirasından kaç sıfır atılmıştır?

Cevap:6

Soru 115)Avusturalya Kıtası’nın en tanınmış hayvanı nedir?

Cevap: Kanguru  

Soru 116)Ankara’da bulunan uluslar arası hava limanımızın adı nedir?

Cevap: Esenboğa

Soru 117)Hollanda’nın başkenti neresidir?

Cevap: Amsterdam 

Soru 118)İspanya’da geçmişte kurulmuş İslam Devleti’nin adı nedir?

Cevap: Endülüs Emevi

Soru 119)Ay’a ilk defa kaç yılında ayak basılmıştır?

Cevap:1969

Soru 120)Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan sınır kapısının adı nedir?

Cevap:İpsala

Soru 121)Uluslar arası Adalet Divanı’nı bulunduğu şehrin adı nedir?

Cevap: Lahey (Den Haog)

Soru 122)Kırgızıstan’ın başkenti neresidir?

Cevap:Bişkek 

Soru 123)Rumeli Hisarını hangi padişah yapmıştır?

Cevap:Fatih Sultan Mehmet

Soru 124)İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir?

Cevap:Bursa

Soru 125)Türkiye’nin kuzeyden geçen en uç şehri hangisidir?

Cevap:Sinop 

Soru 126)Vücuduna orantılı en küçük kafalı kuş hangisidir?

Cevap:Devekuşu
Soru 127)Güneşe en yakın gezegen hangisidir?

Cevap:Merkür
Soru 128)Amerika ve Asya kıtaları arasındaki okyanus’un adı nedir?

Cevap:Büyük Okyanus
 
Soru 129)Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu’nu birbirine bağlayan kanalın adı nedir?

Cevap:Panama
 
Soru 131)Dünyanın en büyük hayvanı nedir?

Cevap:Mavi balina

Soru 132)Türkiye’nin en uzun nehri hangisidir?

Cevap:Kızılırmak

Soru 133)Hangi kan grubu herkesten kan alabilir?

Cevap:AB

Soru 134)Hangi kan grubu herkese kan verir?

Cevap:0

135)Kazakistan’ın başkenti hangisidir?
Cevap:Alma ata

Soru 136)Kuzey Kıbrıs’ın bağımsızlığını tanıyan ikinci ülke hangisidir?

Cevap:Çeçen Cumhuriyeti

Soru 137)Dünya’nın en yüksek tepesi hangisidir?

Cevap:Everest
Soru 138)Türkiye NATO’ya kaç yılında girmiştir?

Cevap:1951 

Soru 139)Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir?

Cevap:Siirt

Soru 140)Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir?

Cevap:İç Anadolu bölgesi

Soru 141)Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır?

Cevap:Minyatür

Soru 142)Yurdumuzda en fazla elektrik enerjisi hangi barajdan elde edilir?

Cevap:Keban

Soru 143)’’Sanat Güneşi’’ olarak adlandırdığımız ünlü sanatçımız kimdir?

Cevap:Zeki Müren

Soru 144)Horozları ile meşhur olan ilimiz hangisidir?

Cevap:Denizli
Soru 145)Dünyada insanları cimri olarak adlandırılan ülke hangisidir?

Cevap:İskoçya

Soru 146)Sırbıstan, Karadağ, Hırvatıstan, Bosna Hersek gibi ülkelerin dağılmadan önce kurdukları devletin adı nedir?

Cevap:Yugoslavy

Soru 147)Cumhurbaşkanı görev yapmadığı durumlarda yerine kim vekalet eder?

Cevap:TBMM Başkanı

Soru 148)Kuduz aşısını kim bulmuştur?

Cevap:Luis Pastör

Soru 149)Ülkemizin yüzölçümü en büyük ikinci gölü hangisidir?

Cevap:Tuz Gölü

Soru 150)Atmosfer’in en alt tabakasına ne ad verilir?

Cevap:Troposfer

soru -Gevher nesibe aşağıdaki örnek türlerinden hangisine örnektir?
cevap : darül şifa

soru :
1- töre
2-yurt
3-danışma meclisi(kurultay)
islamiyet öncesi türklerde hangilerinin varlığı savunulabilir?
cevap  : 1,2,3

soru :Esnaf teşkilatında usta belgesinin verilmesinin sınırlandırılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
cevap  : ürünlerde arz talet dengesini sağlamak

soru -Reisül küttap daha sonraki dönemlerdeki karşılığı hangisidir?
cevap  : hariciye nazırı

soru -Osmanlı kültür uygarlığını belirleyen etkenler arasında
1-orta asya türklerinin gelenekleri
2-müslümanların benimsediği uygulamalar
3-fethedilen bölgelerdeki uygulamalar
hangileri gösterilebilir?
cevap  : 1,2,3

soru -ıı.mahmut döneminde avrupaya öğrenci gönderilmesi ile ilgili soru
cevap  : batı tarzı kurumlar oluşturulması

soru -xx.yy. osmanlıda yaşanan
1- ıı.meşrutiyetin ilan edilmesi
2- babı ali baskını
3- 31 mart vakası
kronolojik sıralaması hangisidir?
cevap  : 1,3,2

soru -Padişah yenilik eşleşmesi hangisinde yanlıştır?
cevap  : abdül aziz ıslahat fermanı

soru -Milleti sadıka denilen ermenilerin isyan nedenleri arasında gösterilemez?
cevap  : osmanlıcılık fikrinin uygulaması

soru 1-Damat Ferit paşanın
*sivas valisi ali galip in görevlendirilmesi
*ankara valisi muhittin paşanın görevlendirilmesi
hangi kongrenin engellenmesine yöneliktir?
cevap 1 : sivas kongresi

soru -Yeni türk devletinin kurulduğunun en açık kanıtıdır?
cevap  : tbmm nin açılması

soru -İzmir in işgaline tepki olarak gerçekleşen gelişme hangisidir?
cevap : reddi ilhak cemiyetinin kurulması

soru -Mustafa kemal in biyografisi olan eser hangisidir?
cevap  : tek adam

soru -Azınlıkların özel hukuk ayrıcalıklarının sona erdiği gelişme hangisidir
cevap : medeni kanun

soru -1929 türkiye-ingiltere arasında yakınlaşmaya sebep olan devletler hangisidir?
cevap  : almanya-italya

soru -Türkiye cumhuriyetinin ekonomik ve mali bağımsızlığını engelleyici unsurları ortadan kaldıran gelişmeler arasında hangisi gösterilemez?
cevap  : tekalifi milliye

soru - Mustafa kemal in kuruluşunda rol oynadığı partiler hangilerdir?
cevap  : chp
serbest cumhuriyet fırkası

soru -Tbmm ilk yılında vekillerin maaş almaması sonraki dönemdede bir kısmını devlete iade etmesi neyin göstergesidir?
cevap  : ülke çıkarlarını herşeyin üstünde tutmak

soru -kıbrıs sorunu ile beraber 1950 de yorgo grivas önderliğinde kurulan teşkilat hangisidir
cevap 19 : eoka

soru - ıı.dünya savaşından sonra ikiye ayrılarak farklı rejimlerle yönetilen devletler
hangileridir?
cevap  : almanya-kore

soru - Mama hatun aşağıdakilerden hangisine aittir?
cevap  : saltuklular

soru - Mondrosun 7.maddesine işlerlik kazandırmak üzere fiili harekete geçen kuvvetler arasında hangileri yer alır?
cevap  : mavri mira
pontus rum

soru : Yabanci dilde en iyi film ‘amaour’un yonetmeninin adi nedir?
cevap: michael haneke

soru : En büyük gezegen hangisidir?
cevap : jüpiter

soru : Kendi isteğiyle istifa eden papa’nın adı nedir?
xvı. benedik

soru : 2006 da orhan pamuğun nobel alırken yaptığı konuşma
cevap: babamın bavulu

soru:bretton woods ikilisi
cevap: dünya banksı ve imf

soru:Ahmet ile anne bir olan kızkardeşinin çocuğu ile arasındaki akrabalık derecesi nedir?
cevap: 3.derece yarım yan soy

soru:Mustafa kemal atatürk’ün biyografisinin yazıldığı kitab hangisidir?
cevap: tek adam

    Facebook Yorumları

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 6 yorum mevcut

    • gizem keklik 4 ay önce yorumlandı

      Aynen 4 ekimm

    • offf yaaaaaaaaa 6 ay önce yorumlandı

      bir kaç soru bilgi yarışmasında çıktı kahretsin simdi gördüm

    • hakan 6 ay önce yorumlandı

      bunlar yeterince güncel mi admin?

    • aykut tıg 7 ay önce yorumlandı

      slm kpss de genel yenetk bolumune hangı dersler gırıyor acıklarmısınız

    • gökçe 8 ay önce yorumlandı

      sk ederim kendimi kenan ışıkla yarışıyormuş gibi hissttim . ha bu arada kenan ışıka a da can saglığı diliyorumm allah yardmcısı olsn .

    TÜM YORUMLAR
    Foto Galeri

    ÖZEL HABER
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?

    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV