24 Mayıs 2012 Perşembe

Polisin Eşit işe Eşit Ücret Talebi

Yüksek okul ve fakülte Mezunu Polislerin 3600 lük göstergeye yükseltilmesi hakkında Polis Haber ziyaretçi defterine iletilen bir yazıyı sizlerle paylaşıyoruz..

16 Ocak 2012 Pazartesi 12:12
Polisin Eşit işe Eşit Ücret Talebi
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET PRENSİBİ GEREĞİ
Yüksek okul ve fakülte Mezunu Polislerin 3600 lük göstergeye yükseltilmesi;

 Bizler Türkiye’mizin  Asayiş  ve Güvenliği için Bayram, Seyran demeden 24 saat görev yapan, fedakar, cefakar ve gerektiğinde canını ortaya koyarak  Emniyet teşkilatında görev yapan eğitim düzeyi 2 yıllık yüksek Okul ve 4 yıllık fakülte mezunu polis memurları adına bu dilekçemi size iletmek istiyorum.  İnanın  tüm kamu, kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar, öğretmenler, hemşireler, teknik hizmetliler, ayrıca Askeriyede görev yapan bizlerle aynı işi yapan Astsubaylar çalıştığı süre içerisinde eğer yüksekokul ve fakülteyi bitirmişlerse, kadro dereceleri 1.dereceye yükselebilmekte ve maaş göstergeleri 3600 olarak belirlenmekte, hem çalışırken hem de emeklilikte bu göstergeden emekli olup maaş almaktadırlar. Biz polis memurlarına ise 657 sayılı D.M.K. nun   ilgili maddesinde bizler lehine değişmediğinden dolayı çalışırken aylığımız, Emekli olurken ise  emekli ikramiyemiz ve emekli maaşımız  2200 ek gösterge den hesaplandığı için büyük maddi kayıplara uğramaktayız.  
Örnek olarak  
1- jandarma astsubay-ek göstergesi  3600- Emekli ikramiyesi   68.000 TL Emekli maaşı ise 1.900 TL.          

2- Polis memuru         -ek göstergesi  2200- Emekli ikramiyesi   44.900 TL Emekli maaşı ise 1.190 TL.      

  Ayrıca ;      yeni başlayan  jandarma   Astsubay çavuş maaşı       2.300 TL.
 Mesleğe   yeni      başlayan             Polis Memuru  maaşı    2.038 TL.
             Halen görev   yapan  Astsubay  Kıdemli Başçavuş   maaşı   3.150 TL 
             Halen görev  yapan  30 yıllık    Polis  Memuru        maaşı    2.500 TL
         Jandarma Kıdemli   Astsubay Baş çavuşun çalışma şartları ile  30 Yıllık kıdemli Polis Memurunun çalışma şartları arasında fark  olmamasına rağmen yukarıdaki tabloda görüldüğü üzere eşit işe eşit ücret ilkesi burada maalesef yıllardır hiç uygulanmamakta olup hem çalışırken hem de emekli olurken emekli İkramiyesi  ve emekli aylıklarımızda  büyük maddi kayıplara uğramaktayız.
          Aynı Bakanlığı bağlı olan ve aynı şekilde ülkemizi iç güvenlik teşkilatı olarak hizmet veren ve sadece görev alanları şehir merkezleri ve kırsal alanlar şeklinde değişiklik gösteren bu iki  kurum personelinin birbirinden farklı iki ayrı yasaya tabi olmaları  , Emniyet hizmetlerinde görev yapan       30 yıl hizmeti bulunan  Fakülte mezunu  polis memuru nun  KADRO DERECESİ :3  ve EK GÖSTERGESİ: 2200  Jandarma Genel Komutanlığında görev yapan  yüksek okul  Mezunu  Jandarma Kıdemli Başçavuş un  (KADRO DERECESİ :1  EK GÖSTERGESİ:  3600 ) aradaki  bu  farkın bu kadar   yüksek olması  gerçekten de düşündürücüdür. Yıllardır polis memurları hem çalışırken hem de emekli olurken mağdur olmuşlardır, olmaya da devam etmektedirler.(Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli, Lise Mezunu, Levazım Kıdemli Kademeli Başçavuş un emekli maaşı 1.850 TL dir.)
“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET PRENSİBİNİN” gereği,görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesinin Yüce Meclisimizden yasal düzenleme ile olabilecektir. Bu mağduriyetimizn  giderilmesi için hazırlanacak  yasa tasarısının Yüce Meclisimizden geçmesi için ,halen çalışmakta olan 240.000 polis memuru  adına  POLİS HABER sayfasında  yer vermenizi arz eder, saygılarımı sunarım.
   

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 96 yorum mevcut

    • KONYA42 4 ay önce yorumlandı

      bizler teşkilatta özveri göstererk ayrica 4 yillik fakülte bitirdik büyük umutlar besleyerek kadro decemiz 1 e düşürülecek ve göstergemiz 3600 olacak diye emekliliğimiz geldi görmeden ayrilmak zorunda kalacağiz eşitlik ilkesine aykiri değilmi düşürülmememiz büyüklerimizin bu konuya el atmasini istirham ediyoruz saygilarimla

    • bekleyin az kaldı 4 ay önce yorumlandı

      bu eşit işe eşit ücret yasasıyla çöpçüden hizmetliye kadar herkesi polise eşitleyecekler. polisin değeri bu kadar bunların gözünde. sabredin az kaldı.

    • murat 4 ay önce yorumlandı

      polis haber bu konuyu bimer e iletmez mi?

    • ocak 4 ay önce yorumlandı

      sayın meslektaşlarım biz memuriyete girerken ayarlama yapılıyor dendi emekleleğimiz geldi hala ses yok.bizim hakkımızı kimler savunacak

    • albayrak 4 ay önce yorumlandı

      arkadaşlar siz galiba egm nin yayınladığı yazıyı okumadınız.ne diyor orada bunun düzenlemesini yapacak olan devlet personel başkanlığı ve maliye bakanlığı bizde biliyoruz da bunun takibini ve ayarlamsını isteyecek olan genel müdürlüğümüz.anlaşılan o ki bir başka bahara kaldı

    TÜM YORUMLAR

    YAZARLAR Tümü

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Cumhurbaşkanımıza sorulmasını istediğiniz konu ne olmalı ?

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV