25 Mayıs 2012 Cuma

Kararnameden Özel harekata ZAM çıktı

Kamuda eşit işe, eşit ücret sistemi kapsamında, memurlara fazla çalışma ücretinin beş katına kadar fazla çalışma ücreti ödenebilecek.

03 Kasım 2011 Perşembe 20:07
Kararnameden Özel harekata ZAM çıktı
    Maliye Bakanlığı'nın ''Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'', Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. 
http://www.polis.web.tr/forum/ynt-kamu-gorevlilerinin-bazi-mali-haklarina-iliskin-duzenleme-yapilmasi-t345.0.html;msg617;topicseen#msg617 
TAM METİN İÇİN TIKLAYINIZ...
     14 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere öğretmenler ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapan yöneticiler hariç, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile diğer kamu idarelerinde görev yapan personele fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödemelerine ilişkin hükümler yürürlükten kaldırılacak. 
     Belirli bir sürede bitirilmesi gereken zorunlu ve istisnai işlerden, her defasında ayrıca Bakanlar Kurulu kararı alınması kaydıyla, Bakanlar Kurulunca uygun görülenlerde çalışan 657 sayılı Kanuna tabi personele, ayda 50 saati ve bir yılda 6 ayı geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katını aşmamak kaydıyla ilgili kurumun önerisi ve Maliye Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenen çalışma süresi, miktar, usul ve esaslar dahilinde fazla çalışma ücreti ödenebilecek. 
     Adalet, Dışişleri, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ve Bakanlar Kurulunca belirlenen bakanlık bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatlarında uzman ve uzman yardımcısı istihdam edilebilecek. Bun amaçla genel idare hizmetleri sınıfından üçüncü dereceli iki bin adet uzman, dokuzuncu dereceli üç bin adet uzman yardımcısı kadrosu ihdas edildi. 
     Bakanlık bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatlarında istihdam edilecek uzman ve uzman yardımcısı kadro unvanlarını tespit etmeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak. 
     Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Hizmetleri Sınıfı kadrolarında bulunan personelden, özel harekat kursuna katılarak özel harekat sertifikası almış ve özel harekat birimlerinde fiilen görev yapanlar ile terörle yaygın ve yoğun bir şekilde mücadeleye yönelik olarak Genelkurmay Başkanlığınca belirlenen birliklerde fiilen görev yapan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere, 10 bin 750 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık miktarı geçmemek üzere, fiilen görev yapıldığı sürece ve bu süre ile orantılı olarak bu fıkra uyarınca ödenen tazminata ilave ek tazminat ödenebilecek. 
   
 ''Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç Ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu''nda yapılan değişiklikle daha önce şehit olanların kanuni mirasçılarına verilen kıstas aylığın 60 katı olan tazminat oranı 100 kata çıkarıldı. 
     
Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakanın yakın koruma ve makam hizmetlerinde görev yapan personele en yüksek Devlet memuru aylığının %200’ünü geçmemek üzere ilave ek ödeme yapılabilir. Sözkonusu personele yapılacak ek ödeme oranını belirlemeye ilgisine göre Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan yetkilidir. Bunlara, görevlendirilmelerinden dolayı mevzuatı uyarınca da herhangi bir ad altında ödeme yapılması halinde, bu ödemelerden yalnızca biri ödenir. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz.”
8- Kadroları Emniyet Hizmetleri Sınıfında yer alan personel;  
 a) Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri 74  
 b) İkinci Sınıf Emniyet Müdürleri 74  
 c) Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürleri 74  
 ç) Dördüncü Sınıf Emniyet Müdürleri 74  
 d) Emniyet Amiri kadrolarında bulunanlar 74  
 e) Başkomiser kadrolarında bulunanlar 74  
 f) Komiser kadrolarında bulunanlar 74  
 g) Komiser yardımcısı kadrolarında bulunanlar 74  
 ğ) Polis Memuru kadrolarında bulunanlardan;  
  1) 1-2 dereceden aylık alanlar 75  
  2) 3-4 dereceden aylık alanlar 75  
  3) Diğer derecelerden aylık alanlar 75  
h) Diğer kadrolarda bulunanlardan; 66  
  1) 1-4 dereceden aylık alanlar 66  
  2) 5-7 dereceden aylık alanlar 66  
  3) Diğer derecelerden aylık alanlar 66

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 110 yorum mevcut

    • Zaza 2 ay önce yorumlandı

      arkadaşlar hem jandarma özel harekatimız he de polis özel harekatımızın kapısı herkese açık. bu paradan yararlanmak isteyen arkadaşlar varsa gider temel eğitimini görüp gelip o üniformayı giyerler. kimse gelmeyin demez. tartışmaya gerek var mı...

    • şahan2846 3 ay önce yorumlandı

      arakdaşalr araziye çıkmayan arkadaşalr raporlu olanlar alacak olursa herkes rapora başvurur arazıye çıkmadan çıkanlar gıbı maaşı aynı olacaksa gereken yerlerın mudahale etmesi gerekir

    • m.terzioğlu @police 3 ay önce yorumlandı

      @police yazıldığı için heralde ermenistan olrak değerlendirildin kardeş :))

    • m.terzioğlu 3 ay önce yorumlandı

      arkadaşlar hepimiz zor şartlar altında çalışıyoruz bunu bilenler inkar edemez ancak ilgili yetkililer bunu bilmedği için belki bu yüzden bazı şeyler gözardı ediliyor ama yinede vatan sağolsun deyip geçelim.

    • jöh mert 3 ay önce yorumlandı

      arkadaşlar ben bir jöh çü olarak bu paranın pöh e verilmesini doğru buluyorum. ben elazığda çalışıyorum ve bi kaç gün önce 4 gece arazide pöh le kaldik, yersiz yere yapilan yorumlar gerçekten üzüntü verici..

    TÜM YORUMLAR

    YAZARLAR Tümü

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Cumhurbaşkanımıza sorulmasını istediğiniz konu ne olmalı ?

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV