25 Mayıs 2012 Cuma

10 yıl sonra yağan kar Hatay’da hayatı felç etti

10 yıl aradan sonra dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini sabah saat 10’a kadar devam ettiren yoğun kar yağışı, Hatay’da hayatı durma noktasına geldi. Dün geceden itibaren devam eden yoğun kar nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı...

22 Ocak 2012 Pazar 14:07
10 yıl sonra yağan kar Hatay’da hayatı felç etti
10 yıl aradan sonra dün gece saatlerinde başlayan ve etkisini sabah saat 10’a kadar devam ettiren yoğun kar yağışı, Hatay’da hayatı durma noktasına geldi. Dün geceden itibaren devam eden yoğun kar nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 18 santimetreye ulaştı. Çok sayıda yolun kapandığı ilde birçok bölgede elektrik telleri koptu, ağaçlar kırıldı.

    Yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek aksaklıklara karşı Hatay Valiliği ve tüm kaymakamlıklarda kriz merkezleri oluşturuldu. Antakya- Yayladağı yolunun ulaşıma kapandığı ilde Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Antakya- Samandağ yolunda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle Antakya’yı iç bölgelere bağlayan Belen geçidinde de ulaşım güçlükle yapılıyor.

    Hatay İl Özel İdaresi 14 greyder, 7 kepçe, 2 treyler, 5 pikap ve toplam 50 personelle görev alanı ve Karayolları sorumluluk sahasındaki tüm yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

    Gece 01.30'dan itibaren Karayolları, belediye ve İl özel idaresine bağlı çok sayıda iş makinesi ve personel yolları açık tutabilmek için yoğun şekilde çalıştı. İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na bağlı ekipler de yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere ulaşabilmek için ekipler oluşturdu.

    Antakya merkezde kara hazırlıksız yakalanan çok sayıda araç yollarda kaldı. Kar nedeniyle birçok bölgede elektrik telleri koptuğu için şehrin büyük kısmı elektriksiz kaldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamayla vatandaşlar özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve karın hızla erimesi nedeniyle oluşabilecek su baskınlarına karşı uyarıldı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    YAZARLAR Tümü

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Cumhurbaşkanımıza sorulmasını istediğiniz konu ne olmalı ?

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV