25 Mayıs 2012 Cuma

Malatya’daki deprem korkuttu (2)

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Çukurkaya köyünde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.     Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 13.01'de gerçekleşen depremin merkez...

16 Şubat 2012 Perşembe 15:11
Malatya’daki deprem korkuttu (2)
Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Çukurkaya köyünde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 13.01'de gerçekleşen depremin merkez üssünü Çukurkaya köyü olarak açıkladı. Yeryüzünün 3.1 kilometre altında gerçekleşen deprem kısa süreli panik ve korkuya neden oldu. Deprem Darende ile birlikte Malatya, Elazığ ve Sivas’ta da hissedildi. Binalarda bulunan insanlar depremin ardından sokaklara döküldü.
Depremin ardından can ve mal kaybının olmaması sevindirdi. Malatya Valisi Ulvi Saran, orta şiddetli depremin ardından can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. Merkez üssü Çukurkaya olan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki yetkililerden telefonla bilgi aldığını anlatan Saran, herhangi bir kayıp yada tahribatın olmadığını ifade etti. Her ihtimale karşi bir ekip gönderdiklerini dile getiren Saran Çukurkaya köyünde geniş çaplhı inceleme yapacaklarını kaydetti.
    Çukurkaya köyü muhtarı Kadir Kayacı ise depremin ardından yaklaşık 50 haneli köyde vatandaşların panikle kendilerini dışarı attığını ifade etti. Herhangi bir kaybın yaşanmadığını anlatan Kayacı, bazı binalarda çatlaklar oluştuğunu kaydetti.

DEPREM ANİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
    Malatya’da meydana gelen deprem anı Darende’de bulunan bir internet kafenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Darende’nin Çukurkaya beldesinde gerçekleşen 4.7’lik deprem anının kaydedildiği görüntülerde, yaklaşık yarım dakika süren sallantıda kafede bulunanların hızla binayı terk ettikleri görülüyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

    YAZARLAR Tümü

    GAZETE MANŞETLERİ

    ANKET Sonuçlar Tümü

    ?Cumhurbaşkanımıza sorulmasını istediğiniz konu ne olmalı ?

    SENDE YAZ

    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    ARŞİV